Maak uw eigen keus

Let op, prijzen zijn per 100 gram (enkele uitzonderingen, die per stuk gaan).

Maar onze verpakkingen zijn niet per 100 gram.

 

We vragen u om bestellingen via de mail of telefoon te doen.

Geef duidelijk aan welke hoeveelheid u wil hebben van elk product.

Wij proberen dan uw bestelling zo snel mogelijk klaar te zetten.

Verpakkingen zijn niet allemaal gelijk, dus kunnen er kleine afwijkingen zijn in 

totaal gewichten.

 

lakenvelderbelmermeer@gmail.com

Dirk:    0640415404

Astrid: 0640415405

 

 

 

Rundvet

 

Het belang van goede dierlijke vetten in ons dagelijks dieet begint gelukkig weer langzaam door te dringen in de moderne voedingsrichtlijnen. Vet is namelijk onmisbaar voor talloze essentiële processen in ons lichaam. Zo zijn meervoudig onverzadigde vetzuren essentieel voor de opbouw van onze celwanden (hersencellen). Ontstekingsreacties verminderen doordat onverzadigde vetzuren het immuunsysteem helpen. Terwijl verzadigde vetten ervoor zorgen dat ons lichaam voedingsstoffen zoals vitaminen A, D, E en K kan opnemen. Vet verteert relatief langzaam, je hebt daardoor langer een verzadigd gevoel en bovendien wordt eiwit beter verteerd dankzij vet.

 

Voldoende omega 3 vetzuren in onze voeding

Lange keten vetzuren zijn essentieel voor het zenuwsysteem. Twee daarvan, Stearinezuur en palmitoleïne zuur, zitten voornamelijk in dierlijke producten zoals eigeel, grasboter, vis en orgaanvlees. En we kennen inmiddels allemaal wel het belang van voldoende omega 3 vetzuren in onze voeding. Vooral je geheugen en vermogen tot leren spint garen bij dit ‘breinvoedsel’.

Vette vis is veruit de beste bron voor omega 3. Maar ook in vlees & vet van grasgevoerde runderen en eidooiers zit omega 3.

Waar zit het rundvet?

Aangewassen rundvet is vet dat zich bevindt tussen het spierweefsel van het dier. Vroeger werd dit vet veel gebruikt om mee te bakken en braden. Maar door allerlei goedbedoelde voedingsadviezen over vetarm eten, waar men inmiddels weer hard van terug komt, is het rundvet compleet uit onze keukens verdwenen. Hoog tijd voor een herintroductie!

Bent u bewust bezig met eten en probeert u dierlijke vetten een belangrijkere plaats in uw dagelijkse voeding te geven? Of volgt u het Oerdieet, Paleo- of Ketogeen dieet? Dan kunt u met behulp van aangewassen vet van grasgevoerde natuurrunderen het vetgehalte in uw eten optimaliseren.

Doordat wij onze runderen voornamelijk voeren met ons eigen gras groeien ze langzamer maar krijg je een mooi gemarmerd smaakvol soort vlees.

En nu dus ook puur rundvet in ons assortiment.

 

Lekker om in te bakken en braden.

Bone Broth 

 

We gaan niet alleen voor smaak, maar wat dacht u van botten bouillon of bone broth!

Botten Bouillon, geeft je hele lichaam een boost!

Oma maakte vroeger al bouillon van botten om aan te sterken bij ziekte en zwakte. Lange tijd hoorden we er niet zo veel over, maar tegenwoordig is bottenbouillon weer razend populair. Waarom is dat eigenlijk?

Vele gezondheidsliefhebbers drinken dagelijks bouillon gemaakt van botten. De Chinezen raadden vroeger al bouillon van kip aan als tonicum voor de ziel. Zij geloofde dat de Chi in het lichaam hiermee hersteld zou worden.

 

Door de wetenschap bevestigd

Het leuke is dat moderne wetenschap bevestigt dat bouillon van botten inderdaad heel voedzaam kan zijn:

  • Botten: zeer rijk aan calcium en fosfor. Ook zit er redelijk veel magnesium, kalium, zwavel en silicium in.
  • Merg: bevat veel vitamine A, vitamine K2, omega 3 & 6 vetzuren. Ook zit er veel van de mineralen ijzer, selenium, zink, boron en mangaan in. In het merg van rund en lam zit ook nog wat CLA.
  • Bindweefsel: hierin zit veel glucosamine en chondroïtine. Deze stoffen zitten meestal in supplementen tegen reuma en gewrichtspijn.
  • In botten, merg en bindweefsel zit veel collageen dat tijdens het koken wordt omgezet naar gelatine. Gelatine is weer zeer rijk aan de aminozuren glycine, proline en glutamine. Deze zijn zeer heilzaam voor onze gezondheid.
  • Conclusie: Er is geen direct wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van bottenbouillon, maar wel naar alle ingrediënten afzonderlijk. Hierdoor weten we dat bottenbouillon extreem gezond is voor het lichaam.

 

Voordelen van bottenbouillon:

  • De goed opneembare mineralen uit botten (bijv. calcium) zorgen ervoor dat onze eigen botten, nagels en haren sterk worden/blijven.
  • Glucosamine en chondroïtine helpen onze bindweefsels sterk te houden en de gewrichten soepel. Daarbij zorgen ze voor een snel herstel bij blessures.
  • Gelatine kan de darmwand verstevigen. Mensen met prikkelbare darmen kunnen hier veel baat bij hebben.
  • De glycine kan een ontstekingsremmende werking op het lichaam uitoefenen en het immuunsysteem kalmeren. Allergieën kunnen hierdoor afnemen. Het immuunsysteem kan versterkt worden 
  • Zorgt voor verlichting van gewrichtspijnen en artrose.
  • Het is caloriearm, maar geeft toch een vol gevoel waardoor het afvallen gemakkelijker kan verlopen 
  • Glycine kan de nachtrust, en daarmee het herstel bevorderen 
  • Kan een krachtige remedie zijn tegen verkoudheid en ziekte, een boost voor het immuunsysteem!

 

Goed voor de opbouw van de huid 

Bottenbouillon wordt vaak voorgeschreven bij auto-immuunziektes. Veel auto-immuunziektes kunnen voortkomen uit problemen met de darmen. Wanneer de darmwand zich weer kan herstellen, kan het immuunsysteem kalmeren. Dit kan weer leiden tot vermindering van auto-immuunziektes. Bottenbouillon is een wezenlijk onderdeel van het GAPS-dieet, waarbij men autisten ziet opknappen door het helen van de darmwand.

 

Recept voor het maken van Bone Broth en Ossewit staan bij de recepten.

 

Lakenvelder hen.

 

Niet alleen lakenvelder vlees, maar ook eieren van onze lakenvelder kippen.

Zolang de voorraad strekt.

Het bekendere vlees

 

Heerlijk op de BBQ

 

Vergeten vlees

 

 

Lekker voor de soep of Bouillon

 

 

Orgaan vlees

 

Pakketten!

Van alles wat!

 

 

In verband met het feit dat er soms producten uitverkocht zijn kan de samenstelling van de pakketten wel eens anders zijn dan beschreven.

Wij hopen op uw begrip hiervoor.

 

Specials!